01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα πυρέξ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μέντα, το ξύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αρνί και αλείφουμε με το μείγμα όλες τις πλευρές του καρέ. |
2 | Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά ή ολόκληρη τη νύχτα. |
3 | Αφαιρούμε το αρνί από το πυρέξ και κρατάμε τη μαρινάδα. |
4 | Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε το αρνί σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά. |
5 | Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 5 λεπτά. |
6 | Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαρινάδα, που έχουμε κρατήσει, σε μέτρια φωτιά και βράζουμε. |
7 | Σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό. Χωρίζουμε τα κομμάτια κρέατος και σερβίρουμε με τη συνοδεία μαρινάδας. |