Αρνίσιο καρέ με γλάσο μελιού-μέντας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/3 φλ μέλι

1/2 φλ φύλλα μέντας, τεμαχισμένα

2 κ.σ. λευκό ξίδι

8 κομμάτια αρνί καρέ (500 γρ/κομμάτι), με κόκκαλο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα πυρέξ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μέντα, το ξύδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αρνί και αλείφουμε με το μείγμα όλες τις πλευρές του καρέ.
2 Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά ή ολόκληρη τη νύχτα.
3 Αφαιρούμε το αρνί από το πυρέξ και κρατάμε τη μαρινάδα.
4 Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε το αρνί σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά.
5 Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 5 λεπτά.
6 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαρινάδα, που έχουμε κρατήσει, σε μέτρια φωτιά και βράζουμε.
7 Σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό. Χωρίζουμε τα κομμάτια κρέατος και σερβίρουμε με τη συνοδεία μαρινάδας.
Δημήτρης Σκαρμούτσος