01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μία γάστρα τοποθετούμε τα κομμάτια αρνιού και αλατοπιπερώνουμε καλά. |
2 | Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, το κρασί, το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. |
3 | Προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το αρνί με τη βινεγκρέτ, φροντίζοντας να σκεπάζει το αρνί και το αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες. |
4 | Μετά τις 12 ώρες, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τη γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C. |
5 | Σιγοψήνουμε το αρνί για περίπου 1-1 1/2 ώρα μέχρι να μελώσει η βινεγκρέτ και να ψηθεί το κρέας. |