Αρνίσιο καρέ στη γάστρα με βινεγκρέτ μυρωδικών

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

8 κομμάτια αρνί καρέ (500 γρ/κομμάτι), με κόκκαλο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

 

Για τη βινεγκρέτ:

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

¾  φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

4 κ.σ. δεντρολίβανο

4 κ.γ. θυμάρι

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

240 ml κόκκινο κρασί

240 ml ξύδι βαλσάμικο

6 κ.σ. μουστάρδα με μέλι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία γάστρα τοποθετούμε τα κομμάτια αρνιού και αλατοπιπερώνουμε καλά.
2 Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, το κρασί, το βαλσάμικο ξύδι, τη μουστάρδα με μέλι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
3 Προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε το αρνί με τη βινεγκρέτ, φροντίζοντας να σκεπάζει το αρνί και το αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.
4 Μετά τις 12 ώρες, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τη γάστρα στον προθερμασμένο φούρνο και μετά από 10 λεπτά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C.
5 Σιγοψήνουμε το αρνί για περίπου 1-1 1/2 ώρα μέχρι να μελώσει η βινεγκρέτ και να ψηθεί το κρέας.
Δημήτρης Σκαρμούτσος