01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τρυπάμε το αρνί σε διάφορα σημεία και βάζουμε σε κάθε σχισμή 1 φέτα σκόρδο. |
2 | Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τα κρεμμύδια και το καρότο. Τοποθετούμε το κρέας πάνω. Ρίχνουμε 250ml νερό στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά. |
3 | Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ψίχουλα, το μαϊντανό, το δυόσμο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 190°C. |
4 | Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του αρνιού με τη μουστάρδα και στη συνέχεια το αλείφουμε με το μείγμα κρούστας σε παχιά στρώση - αν πέσει λίγη κρούστα στο ταψί, θα ανακατευτεί με τη σάλτσα (η παρασκευή της σάλτσας βρίσκεται παρακάτω). |
5 | Αφήνουμε στην ακρή το μείγμα κρούστας, που τυχόν θα περισσέψει. Επιστρέφουμε το αρνί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Ελέγχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος και προσθέτουμε νερό, αν στεγνώσει. |
6 | Βγάζουμε το αρνί από το ταψί, καλύπτουμε ελαφρά με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ξεκουρατεί για 30-40 λεπτά - αν καλύψουμε πολύ σφιχτά, η κρούστα θα γίνει νωπή. |
Για τη σάλτσα: | Bάζουμε το ταψί με τα λαχανικά στη φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα. |
Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το κρασί, ξύνοντας τον πάτο, αν κολλάει το αλεύρι. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το ζωμό. Βράζουμε και μετά σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει. | |
Σουρώνουμε τη σάλτσα σε μια κατσαρόλα και αφαιρούμε τα λαχανικά, που έχουν μείνει στο σουρωτήρι. | |
Προσθέτουμε στη σάλτσα τη μουστάρδα και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Κρατάμε τη σάλτσα μας ζεστή μέχρι να σερβίρουμε. |