01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις φακές, τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε, τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. |
2 | Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. |
3 | Ρίχνουμε το κύμινο και την καπνιστή πάπρικα και σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τις φακές και το ζωμό λαχανικών. |
4 | Χαμηλώνουμε τη φωτιά κα μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό στο ενδιάμεσο. |
5 | Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και μπόλικο μαϊντανό και σερβίρουμε. |