Αρωματικές κόκκινες φακές με μπαχαρικά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. φακές, κόκκινες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο

1 κοτσάνι σέλινο

1 καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό

7 φλ. ζωμό λαχανικών

1/2 λεμόνι, χυμό+ 2 λεμόνια, κομμένα σε τέταρτα, για γαρνιτούρα

3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τις φακές, τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε, τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
2 Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το καρότο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
3 Ρίχνουμε το κύμινο και την καπνιστή πάπρικα και σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τις φακές και το ζωμό λαχανικών.
4 Χαμηλώνουμε τη φωτιά κα μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό στο ενδιάμεσο.
5 Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού και μπόλικο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος