01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν μέσα σε σουρωτήρι για 30 λεπτά. |
2 | Καθαρίζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα χοντροκομμένα και τις ντομάτες σε ροδέλες. Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις στεγνώνουμε καλά. |
3 | Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί, εκτός τις ντομάτες, προσέχοντας να μη χαλάσει το σχήμα τους για περίπου 6-7 λεπτά. |
4 | Προσθέτουμε στο μείγμα της κατσαρόλας, την τριμμένη ντομάτα, το κρασί και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. |
5 | Ανακατεύουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά, μέχρις ότου μαλακώσουν τα λαχανικά. |
6 | Σερβίρουμε στα πιάτα τοποθετώντας τα λαχανικά σε στρώσεις. |