Αρωματική χορτόπιτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

80'΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο παραδοσιακό φύλλο

 

Για τη γέμιση:

1 κιλό σπανάκι

1/2 κιλό σέσκουλα

1 πράσο

1 ματσάκι σέλινο

1 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μάραθο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 μέτριες ντομάτες τριμμένες

1/2 κιλό λάδι

αλάτι, πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε και κόβουμε όλα τα χορταρικά.
2 Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ντομάτες, τις οποίες τις προσθέτουμε αφού έχουν μαραθεί τα χορταρικά.
3 Έχουμε το έτοιμο φύλλο σε θερμοκρασία δωματίου. Στρώνουμε το ένα στον πάτο του ταψιού και λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε την γέμιση.
4 Τελειώνουμε με το άλλο φύλλο. Λαδώνουμε ξανά και τρυπάμε με ένα πιρούνι. Το ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (περίπου 180°C) μέχρι να ροδίσει, περίπου 1 ώρα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος