Αρωματική τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

9

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. γιαούρτι

3 αβγά

120 ml γάλα

½ κ.σ. βασιλικό

½ κ.σ. μαντζουράνα

½ κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

½ κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

λίγο αλάτι

250 γρ. κεφαλογραβιέρα, χοντροτριμμένη

250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο

250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

11-12 φύλλα κρούστας, ξεπαγωμένα

30 γρ. βούτυρο, λιωμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αβγά, το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
2 Προσθέτουμε το βασιλικό, τη μαντζούρα, τη ρίγανη, το μαϊντανό και χτυπάμε με αναδευτήρα.
3 Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα, το ανθότυρο, τη φέτα, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα τυριά και τα μυρωδικά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
4 Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 40Χ31 εκ. Αλείφουμε με βούτυρο ένα-ενα τα μισά φύλλα της συσκευασίας και τα τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού.
5 Απλώνουμε τη γέμιση στο σκεύος και διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα κρούστας, που προεξέχουν.
6 Βουτυρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα της συσκευασίας και τα βάζουμε από πάνω. Διπλώνουμε προσεκτικά τα φύλλα κρούστας προς τα μέσα και περνάμε το τελευταίο φύλλο με λίγο βούτυρο ακόμα.
7 Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και τη ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος