01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αβγά, το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. |
2 | Προσθέτουμε το βασιλικό, τη μαντζούρα, τη ρίγανη, το μαϊντανό και χτυπάμε με αναδευτήρα. |
3 | Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα, το ανθότυρο, τη φέτα, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα τυριά και τα μυρωδικά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. |
4 | Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 40Χ31 εκ. Αλείφουμε με βούτυρο ένα-ενα τα μισά φύλλα της συσκευασίας και τα τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού. |
5 | Απλώνουμε τη γέμιση στο σκεύος και διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα κρούστας, που προεξέχουν. |
6 | Βουτυρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα της συσκευασίας και τα βάζουμε από πάνω. Διπλώνουμε προσεκτικά τα φύλλα κρούστας προς τα μέσα και περνάμε το τελευταίο φύλλο με λίγο βούτυρο ακόμα. |
7 | Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και τη ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. |