01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Πλένουμε και τρίβουμε σχολαστικά τα μύδια, ώστε να φύγουν τυχόν υπολείμματα και αφαιρούμε τα μουστάκια. |
2 | Σε μια κατσαρόλα με 2 φλ. νερό βράζουμε τα μύδια για 2 λεπτά. Τα σουρώνουμε, κρατάμε 1 φλ. από το ζουμί τους και τα αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. |
4 | Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον κύβο κότας και με ένα κουτάλι τον διαλύουμε. |
5 | Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το 1 φλ. από το ζουμί από τα μύδια, που κρατήσαμε, 4 φλ. νερό, το χυμό ντομάτας, τον κουρκουμά και αλατοπιπερώνουμε. |
6 | Ρίχνουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει το ρύζι. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε. |