Αρωματικό μυδοπίλαφο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. μύδια, χωρίς το κέλυφος

2 φλ. νερό + 4 φλ.

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο

1 καρότο, τριμμένο

1/3 φλ. ούζο ή τσίπουρο

1 κύβο κότας

2 φλ. ρύζι για πιλάφι

5 φλ.νερό

½ φλ. χυμό ντομάτας

½ κ.γ. κουρκουμά

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

φύλλα δυόσμου, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε και τρίβουμε σχολαστικά τα μύδια, ώστε να φύγουν τυχόν υπολείμματα και αφαιρούμε τα μουστάκια.
2 Σε μια κατσαρόλα με 2 φλ. νερό βράζουμε τα μύδια για 2 λεπτά. Τα σουρώνουμε, κρατάμε 1 φλ. από το ζουμί τους και τα αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
4 Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον κύβο κότας και με ένα κουτάλι τον διαλύουμε.
5 Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε το 1 φλ. από το ζουμί από τα μύδια, που κρατήσαμε, 4 φλ. νερό, το χυμό ντομάτας, τον κουρκουμά και αλατοπιπερώνουμε.
6 Ρίχνουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει το ρύζι. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος