Αρωματικό ρύζι με κοτόπουλο, σταφίδες και κρόκο Κοζάνης

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ρύζι jasmine

80 ml ελαιόλαδο

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

αλάτι, κατά βούληση

1/3 φλ. σταφίδες ξανθές

1200ml νερό

1 φύλλο δάφνης

5 γρ. κρόκος Κοζάνης

πιπέρι, κατά βούληση

φύλλα βασιλικού, για το γαρνίρισμα

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
2 Ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και όταν αρχίσει να μαραίνεται, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σταφίδες για 2 λεπτά.
3 Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 1200 ml νερό, τη δάφνη, τον κρόκο Κοζάνης. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με ανοικτό καπάκι σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά.
4 Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3- 4 λεπτά ακόμη, μέχρι να γίνει το ρύζι και το κοτόπουλο.
5 Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.
Δημήτρης Σκαρμούτσος