Αστακομακαρονάδα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1/4 φλ. βούτυρο ανάλατο

4 ουρές αστακού

750 γρ. ντοματίνια σε κονσέρβα

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

1/8 κ.γ. αλάτι

230 ml χυμό μυδιών

2/3 φλ. χυμό μήλου

150 γρ. λιγκουίνι

2 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος, προαιρετικά

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
2 Προσθέτουμε τις ουρές αστακού. Μαγειρεύουμε, γυρνώντας από όλες τις μεριές, μέχρι να γίνουν ροζ, για 3 λεπτά. Αποσύρουμε σε μια πιατέλα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
3 Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και το αλάτι, μαζί με τον χυμό μυδιών και το χυμό μήλου. Μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά.
4 Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, χωρίς αλάτι, για 7-8 λεπτά. Σουρώνουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατεύοντάς τα.
5 Χωρίζουμε τα λιγκουίνι σε δύο πιάτα και απλώνουμε δύο ουρές στο καθένα. Προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.
Δημήτρης Σκαρμούτσος