01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε τα φύλλα σφολιάτας σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. |
2 | Πασπαλίζουμε τα φύλλα σφολιάτας με λίγο αλεύρι και με έναν πλάστη ανοίγουμε κάθε φύλλο. Λαδώνουμε με ένα πινέλο 8-10 ατομικά μικρά πυρέξ και τα αφήνουμε στην άκρη. Με ένα στρόγγυλο τσέρκι, λίγο πιο μεγάλο σε διάμετρο από αυτήν των πυρέξ, κόβουμε τις 2 σφολιάτες σε 8-10 στρόγγυλα κομμάτια. |
3 | Τοποθετούμε τα κομμάτια σφολιάτας στα μικρά πυρέξ και πατάμε απαλά με τα χέρια μας για να κολλήσουν στα τοιχώματα. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τον πάτο της ζύμης και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς ξεροψημένο χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά. |
4 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπέικον. |
5 | Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, για 15 περίπου λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και το μπέικον να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κασέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. |
6 | Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στο τηγάνι με το μπέικον και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. |
7 | Μοιράζουμε το μείγμα στα πυρέξ, βάζουμε στο φούρνο, ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η κορυφή και να φουσκώσουν λίγο. |
8 | Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με φύτρες λαχανικών και σερβίρουμε. |