Ατομικά σουφλέ με φέτα και κατίκι Δομοκού

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

55΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. κατίκι Δομοκού

5 αβγά

1 κ.γ. αλάτι

1 φλ. ελαιόλαδο

1 φλ. νερό

500 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κατίκι, τα αβγά, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να πάρουμε ένα αραιό μείγμα.
3 Προσθέτουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Λαδώνουμε ατομικά πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ και αδειάζουμε το μίγμα.
4 Μεταφέρουμε τα σκεύη στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50-55 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου.
5 Αφαιρούμε τα σκεύη από το φούρνο, αφήνουμε τα σουφλέ για λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος