01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. |
2 | Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Ρίχνουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. |
4 | Ενώνουμε το αλεύρι με το γάλα και ανακατεύουμε με έναν αναδευτήρα μέχρι να έχουμε έναν πολτό. Περιχύνουμε τα μανιτάρια με τον πολτό και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. |
5 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και μοιράζουμε τη γέμιση σε 4 μικρά πυρίμαχα σκεύη. |
6 | Κόβουμε το φύλλο σε 8 στρόγγυλα κομμάτια (λίγο μεγαλύτερα από τα σκεύη) και καλύπτουμε κάθε σκεύος με 2 κομμάτια φύλλου. Αλείφουμε ελαφρά την επιφάνεια τους με χτυπημένο αβγό. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι οι πίτες μας να φουσκώσουν και να ροδίσουν. |
7 | Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά. |