Ατομικές τάρτες με γραβιέρα και μουστάρδα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα ζύμης κουρού, αποψυγμένα

βούτυρο, λιωμένο, για άλειμμα

3 αβγά

200 m lκρέμα γάλακτος

100 ml γάλα

4 κ.σ.  μουστάρδα πικάντικη

300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

λίγο αλάτι

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα 4 ατομικών σκευών τάρτας.
2 Απλώνουμε το 1ο ζύμης κουρού στον πάγκο και το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 4 κομμάτια και τα τοποθετούμε στα πυρίμαχα σκεύη. Αλείφουμε με βούτυρο.
3 Απλώνουμε το 2ο φύλλο ζύμης κουρού στον πάγκο και το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 4 κομμάτια και τα τοποθετούμε στα πυρίμαχα σκεύη, τοποθετώντας το σταυρωτά και αλείφοντάς το με βούτυρο ενδιάμεσα.
4 Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης κουρού, που προεξέχουν και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα των ατομικών σκευών.
5 Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
6 Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σταδιακά και συνεχίζουμε με το γάλα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τη γραβιέρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αλατοπιπερώνουμε.
7 Απλώνουμε ομοιόμορφα στη ψημένη βάση της ζύμης το μείγμα της γραβιέρας.Ψήνουμε τις τάρτες για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να δέσουν.
8 Αφαιρούμε τις τάρτες από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος