Αυγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

10 αβγά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

1/3  φλ. τυρί κρέμα

1 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

1 κ.γ. κέτσαπ

1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά, ψιλοκομμένη +  2 κ.σ. επιπλέον για γαρνιτούρα

4 κ.σ. άνηθο, Μπαχαρικά Ήλιος

1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

1/3 φλ. ζαμπόν καπνιστό, ψιλοκομμένο

αλάτι, κατά βούληση

λευκό πιπέρο σε μύλο, Μπαχαρικά Ήλιος, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα αβγά, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
2 Ξεφλουδίζουμε προσεχτικά τα αβγά και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Με ένα μικρό κουτάλι αφαιρούμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
3 Με ένα πιρούνι θρυμματίζουμε τους κρόκους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το τυρί κρέμα, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, την πιπεριά, 2 κ.σ. άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ζαμπόν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
4 Με ένα κουταλάκι μοιράζουμε το μείγμα στα ασπράδια των αβγών, γαρνίρουμε με την επιπλέον κόκκινη πιπεριά και τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρουμε σε πιατέλα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος