Αυγά με χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου και γραβιέρα με ρίγανη

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

12΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 χωριάτικα λουκάνικα (380 γρ.), κομμένα σε μπουκιές

6 αβγά

2 κ.γ. ρίγανη

¼ φλ. κρέμα γάλακτος

½ φλ. γάλα αμυγδάλου

1 φλ. γραβιέρα, Συνεταιρισμός Πάρου

½ κ.γ. κουρκουμά

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου, να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
2 Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
3 Σε ένα μπολ χτυπάμε λίγο τα αβγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γάλα αμυγδάλου και μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, τη ρίγανη και τον κουρκουμά.
4 Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
5 Στο ίδιο τηγάνι, που ψήσαμε τα χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μίγμα με τα αβγά.
6 Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ψημένα λουκάνικα κοτόπουλου.
7 Ανακατεύουμε μία ακόμη φορά, ψήνουμε για 3-4 λεπτά και αμέσως αποσύρουμε από τη φωτιά.
8 Σερβίρουμε τα αβγά με τα χωριάτικα λουκάνικα κοτόπουλου ζεστά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος