Αβγά με πατάτες και μπέικον στο τηγάνι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

900 γρ. πατάτες, σε κύβους

230 γρ. μπέικον

1 πράσινη, πιπεριά, κομμένη

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη

1 κρεμμύδι, κομμένο

2 φλ. μανιτάρια, κομμένα

3 φλ. γραβιέρα, ψιλοτριμμένη

αλάτι, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

8 αβγά

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε ώστε να μη δυαλύονται. Σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
3 Ρίχνουμε τις πατάτες στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν.
4 Προσθέτουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
5 Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και γυρίζουμε μέχρι λιώσει το τυρί. Σπάμε τα αβγά στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
6 Μοιράζουμε τις πατάτες σε 4 πιάτα και σερβίρουμε με 2 τηγανητά αβγά ανά μερίδα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος