01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό. Ρίχνουμε τις πατάτες και τις μαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε ώστε να μη δυαλύονται. Σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. |
2 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Κόβουμε σε κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Ρίχνουμε τις πατάτες στο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν. |
4 | Προσθέτουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. |
5 | Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και γυρίζουμε μέχρι λιώσει το τυρί. Σπάμε τα αβγά στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. |
6 | Μοιράζουμε τις πατάτες σε 4 πιάτα και σερβίρουμε με 2 τηγανητά αβγά ανά μερίδα. |