Αβγά πανέ με σουσάμι και κόκκινο πιπέρι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

10΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 αβγά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αβγά, χτυπημένα

250 γρ. γαλέτα

σουσάμι

ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

αλάτι, κατά βούληση

κόκκινο γλυκό πιπέρι, σε κόκους

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τα αβγά και τα αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2 Μόλις κρυώσουν τα καθαρίζουμε προσεκτικά και τα αλατίζουμε.
3 Ετοιμάζουμε στον πάγκο 3 μπολ και βάζουμε στο ένα το αλεύρι, στο δεύτερο τα χτυπημένα αβγά και στο τρίτο τη γαλέτα.
4 Ξεκινάμε να πανάρουμε τα αβγά περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αβγά και τέλος από τη γαλέτα. Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
5 Σε μία φριτέζα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα αβγά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
6 Στραγγίζουμε τα αβγά από τη φριτέζα και τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια τα σερβίρουμε προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι με μύλο.
Δημήτρης Σκαρμούτσος