Αβγά στο φούρνο με φέτα και ντομάτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 ώριμες μέτριες ντομάτες σε λεπτές φέτες

250 γρ. φέτα

4 αβγά

1 πρέζα πάπρικα

αλάτι

2 κ.γ. δυόσμος, Μπαχαρικά Ήλιος

μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Μπαχαρικά Ήλιος

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Παίρνουμε 4 πυρίμαχα πιατάκια και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο καθένα. Μοιράζουμε τις φέτες ντομάτας στα πυρίμαχα πιατάκια.
3 Κόβουμε τη φέτα σε 8 φέτες και βάζουμε από 2 φέτες σε κάθε ένα από τα πιατάκια.
4 Σπάμε απαλά ένα αβγό πάνω από τη φέτα, πασπαλίζουμε με πάπρικα και αλατοπίπερο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
5 Σερβίρουμε ζεστά, γαρνίροντας αν θέλουμε με φρέσκια ρίγανη.
Δημήτρης Σκαρμούτσος