Αυγά στο φούρνο με πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και  τεμαχισμένη

2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες ή ψιλοκομμένες

800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, Γκρέκα

1 κ.σ. τοματοπολτός, Γκρέκα

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

100 γρ. πικάντικο  χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

4 μεσαία αυγά

φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
2 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο.
3 Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
4 Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας και το πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.
5 Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε.
6 Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
7 Χρησιμοποιώντας την πίσω πλευρά ενός κουταλιού κάνουμε 4 τρύπες στο μείγμα και στη συνέχεια σπάμε και ρίχνουμε τα 4 αυγά στις τρύπες.
8 Μεταφέρουμε το τηγάνι στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά , αλλά ο κρόκος να είναι ρευστός.
9 Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος