Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κονσέρβα τόνου (σε νερό)

2 ώριμα αβοκάντο

1 ½ κ.γ. κύμινο, Μπαχαρικά Ήλιος

1 ½ κ.γ. μουστάρδα, Μπαχαρικά Ήλιος

πιπέρι, Μπαχαρικά Ήλιος

1 κ.σ. ταχίνι

¼ φλ. κόκκινο κρεμμύδι, σε καρέ

¼ μαϊντανός, ψιλοκομμένος

¼ φλ. σέλερι, σε καρέ

1 αβγό βραστό, σφιχτό, ψιλοκομμένο

1 λεμόνι, χυμός

¼ φλ. σταφίδες

αλάτι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
2 Με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά μέρος της σάρκας του αβοκάντο, αφήνοντας περίπου τη μισή.
3 Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη σάρκα του αβοκάντο και προσθέτουμε τον τόνο, το κύμινο, τη μουστάρδα, το ταχίνι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σέλερι, το αβγό, το χυμό λεμονιού, τις σταφίδες και το αλατοπίπερο) και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
4 Αλατίζουμε το κέλυφος των αβοκάντο, γεμίζουμε με την τονοσαλάτα και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος