Αβοκάντο γεμιστά με γαριδοσαλάτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

10΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 αβοκάντο

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

230 γρ. ωμές γαρίδες, καθαρισμένες

1 φλ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα

½ φλ. καλαμπόκι

¼ φλ. γιαούρτι

1 λεμόνι, χυμός

νιφάδες θαλασσινό αλάτι, κατά βούληση

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

βασιλικός, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά μέρος της σάρκας του αβοκάντο, αφήνοντας 1/4 περίπου αυτής. Κόβουμε τη σάρκα, που έχουμε αφαιρέσει, σε κύβους και αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα κομμάτια αβοκάντο, τις γαρίδες, τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ανακινούμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
4 Γεμίζουμε το κέλυφος των αβοκάντο με τη γαριδοσαλάτα, γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος