Αυγά γεμιστά με γιαούρτι, λιαστές ντομάτες και αντζούγιες

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

12 αυγά

6 κ.σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες

6 κ.σ. γιαούρτι 5%

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

4 κ.γ. χυμός λεμονιού

6 ψιλοκομμένες αντζούγιες

ρίγανη (12 φύλλα, αν έχουμε)

¼ κ.γ. λιωμένο κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βάζουμε τα αυγά στον ατμό για 16 λεπτά (εναλλακτικά, τα βράζουμε να γίνουν σφιχτά).
2 Τα παγώνουμε ελαφρά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε κατά μήκος.
3 Αφαιρούμε τον κρόκο και λιώνουμε σε ένα μπολ όλους τους κρόκους μαζί.
4 Στους λιωμένους κρόκους προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το γιαούρτι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το χυμό λεμονιού και τις αντζούγιες.
5 Μοιράζουμε το μίγμα στα αυγά και πασπαλίζουμε κάθε αυγό με λίγη ρίγανη (ή ένα φύλλο στο καθένα).
6 Προσθέτουμε, αν θέλουμε, και λίγο κόκκινο πιπέρι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος