Baby πατάτες με σκόρδο, κρασί και φρέσκα μυρωδικά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 ½  κιλό πατάτες baby

2 κ.σ. βούτυρο τ. Κερκύρας

1 κύβο κότας

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μουστάρδα

1 φλ. λευκό κρασί, ξηρό

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίζουμε και τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, φροντίζοντας να τις σκεπάζει. Βράζουμε για 10 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τον κύβο κότας, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά και με μία ξύλινη κουτάλα, βοηθάμε τον κύβο να διαλυθεί.
3 Αφαιρούμε το δεντρολίβανο και στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
4 Σβήνουμε με το κρασί, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα και γυρνώντας τις πατάτες από όλες τις πλευρές, ώστε να πάρουν χρώμα και να ξεροψηθούν.
5 Τέλος ρίχνουμε τον άνηθο. Αποσύρουμε τις πατάτες από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση και σερβίρουμε συνοδεία γιαουρτιού.
Δημήτρης Σκαρμούτσος