Βελούδινη χορτόσουπα με ξινόμηλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. διάφορα καθαρισμένα χόρτα, όπως ζοχοί, σταμναγκάθι, ρόκα, αγριοράδικα

30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 μέτρια πράσα (μόνο το λευκό μέρος), σε μέτριες ροδέλες

2 μέτριες πατάτες,  σε κύβους

2 ξινόμηλα, καθαρισμένα, σε μέτριους κύβους

1½ λίτρο ζωμός κότας

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 φλ. τσ. γαλοτύρι

γλυκό μπούκοβο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό. Όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα χόρτα και τα ζεματίζουμε για 4 - 5 λεπτά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια πιρούνα και τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό. Μόλις κρυώσουν ελαφρά, τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
2 Πετάμε το νερό της κατσαρόλας, τη σκουπίζουμε καλά και ζεσταίνουμε εκεί το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα πράσα για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα χόρτα, τις πατάτες και τα ξινόμηλα.
3 Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά.
4 Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ, σε δόσεις.
5 Για πιο φίνο αποτέλεσμα την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι, τη μοιράζουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 κ.σ. τυρί. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος