01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε τα ανακατεύοντας για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά. |
2 | Προσθέστε το κόλιανδρο, το κύμινο και τις νιφάδες τσίλι. Αυξήστε την φωτιά σε υψηλή και τσιγαρίστε τα υλικά για 2 λεπτά. Προσθέστε το κουνουπίδι, το ζωμό και το νερό. Καλύψτε την κατσαρόλα και φέρτε το μείγμα σε βράσει. |
3 | Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή, καλύψτε την κατσαρόλα μερικώς με ένα καπάκι και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Αφήστε τη σούπα στην άκρη για 20 λεπτά. |
4 | Σε δόσεις χτυπήστε τη σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία. Τοποθετήστε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύοντας προσθέστε την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να ζεσταθεί η σούπα. |
5 | Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε. Συνοδέψτε τη σούπα με ψωμί ή με muffins με καρότο και κολοκυθάκι. |