Βελουτέ σούπα με κουνουπίδι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κ.σ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες

2 κ.γ. κόλιανδρο, φρεσκοτριμμένο

1 κ.γ. κύμινο

¼ κ.γ. νιφάδες τσίλι

750 γρ. κουνουπίδι κομμένα σε μπουκετάκια

2 κούπες ζωμό λαχανικών

2 κούπες νερό

¼ κούπας κρέμα γάλακτος

Ψωμί ή muffins με καρότο και κολοκυθάκι για σερβίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε τα ανακατεύοντας για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά.
2 Προσθέστε το κόλιανδρο, το κύμινο και τις νιφάδες τσίλι. Αυξήστε την φωτιά σε υψηλή και τσιγαρίστε τα υλικά για 2 λεπτά. Προσθέστε το κουνουπίδι, το ζωμό και το νερό. Καλύψτε την κατσαρόλα και φέρτε το μείγμα σε βράσει.
3 Χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή, καλύψτε την κατσαρόλα μερικώς με ένα καπάκι  και αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Αφήστε τη σούπα στην άκρη για 20 λεπτά.
4 Σε δόσεις χτυπήστε τη σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία. Τοποθετήστε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα και ανακατεύοντας προσθέστε την κρέμα γάλακτος, σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να ζεσταθεί η σούπα.
5 Γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρετε. Συνοδέψτε τη σούπα με ψωμί ή με muffins με καρότο και κολοκυθάκι.
Δημήτρης Σκαρμούτσος