Blondies με καφέ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

18

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ

12 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, κρύο

1 1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη

3/4 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. δυνατό καφέ, σε θερμοκρασία δωματίου

1 αβγό

1 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

3/4 φλ. καρύδια πεκάν, τεμαχισμένα

3/4 φλ. σταγόνες σοκολάτας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C, τοποθετώντας τη σχάρα στη μεσαία θέση.
2 Αλευρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 23Χ35 cm και το καλύπτουμε με λαδόκολλα.
3 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
4 Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και το αλάτι σε μεσαία θερμοκρασία. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε το αβγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
5 Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
6 Απλώνουμε το μείγμα μας στο ταψί και ψήνουμε για 18-24 λεπτά, μέχρι η κορυφή να ροδίσει και να αρχίσει να δημιουργεί μικρές ρωγμές. Για να βεβαιωθούμε ότι τα blondies μας είναι έτοιμα, μπορούμε να τα τρυπήσουμε με μία οδοντογλυφίδα. Τραβώντας την προς τα έξω, δεν θα πρέπει να αφήνει παρά μόνο λίγα ψίχουλα.
7 Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα blondies να κρυώσουν. Χρησιμοποιούμε τη λαδόκολλα για να μεταφέρουμε τα blondies μας σε μια πιατέλα, τα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος