Βουτήματα βανίλιας με μέλι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

50 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. μέλι

⅓ φλιτζ. μαύρη ζάχαρη

⅓ φλιτζ. αλεύρι απλό, κοσκινισμένο

½ κ.κ. υγρή βανίλια

ασπράδια 2 αβγών

¼ φλιτζ. φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο

¼ φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα, κομμένα σε μπαστουνάκια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
2 Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά. Τοποθετούμε σε ένα μπολ το μέλι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε τα ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα.
3 Ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα μίγμα ομοιογενές. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Ρίχνουμε μικρές κουταλιές από το μίγμα και απλώνουμε φτιάχνοντας μικρούς κύκλους διαμέτρου 7 εκ. περίπου. Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς.
4 Ψήνουμε για 8-10 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
Δημήτρης Σκαρμούτσος