02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Βάζουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μια πρέζα ανθό αλατιού με άρωμα λεμόνι και 1/2 φλ. νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. |
2 | Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει τρυφερός (περίπου 5 λεπτά για φρέσκο αρακά και περίπου 2 λεπτά για τον κατεψυγμένο). |
3 | Στραγγίζουμε, διατηρώντας το υγρό. |
4 | Μεταφέρουμε το μείγμα του αρακά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για να γίνει πάστα. |
5 | Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σχοινόπρασο, 1/2 κ.σ. φλούδα λεμονιού, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1/4 κ.γ. πιπέρι, και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. |
6 | Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο. |
7 | Πασπαλίζουμε τον πουρέ με αλάτι, μαύρο πιπέρι και χυμό λεμονιού. |
8 | Περιχύνουμε το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε από πάνω τον πουρέ αρακά, γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. |