Μπρουσκέτες με λεμονάτο πουρέ αρακά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

15΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. αποφλοιωμένα μπιζέλια, φρέσκα ή κατεψυγμένα

1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στα 4

¼ φλ. φρέσκα φύλλα μαϊντανό

3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ανθός αλατιού με άρωμα λεμόνι, Κάλας, κατά βούληση

2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φλούδα λεμονιού, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

¼ κ.γ. πιπέρι για το σερβίρισμα

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

12 φέτες ψωμί, φρυγανισμένες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βάζουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, μια πρέζα ανθό αλατιού με άρωμα λεμόνι και 1/2 φλ. νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.
2 Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει τρυφερός (περίπου 5 λεπτά για φρέσκο αρακά και περίπου 2 λεπτά για τον κατεψυγμένο).
3 Στραγγίζουμε, διατηρώντας το υγρό.
4 Μεταφέρουμε το μείγμα του αρακά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε για να γίνει πάστα.
5 Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σχοινόπρασο, 1/2 κ.σ. φλούδα λεμονιού, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1/4 κ.γ. πιπέρι, και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
6 Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρρευστο.
7 Πασπαλίζουμε τον πουρέ με αλάτι, μαύρο πιπέρι και χυμό λεμονιού.
8 Περιχύνουμε το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε από πάνω τον πουρέ αρακά, γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος