01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Βήμα 1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψί 20-22cm. |
Βήμα 2 | Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με αβγοδάρτη. Προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη, τη κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο και το εκχύλισμα βανίλιας, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. |
Βήμα 3 | Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα μικρό τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία, ρίχνουμε το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη. |
Βήμα 4 | Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη καεί η σοκολάτα. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσει. |
Βήμα 5 | Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη λιωμένη σοκολάτα, το μείγμα με τα αβγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. |
Βήμα 6 | Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά. |
Βήμα 7 | Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψάκι. Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. |