Brownies με μόκα και αχλάδι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

5

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ. βούτυρο φρέσκο

150 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

2 αχλάδια κομμένα σε μικρά κομμάτια

3 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια μαζί με το βούτυρο και την αφήνουμε να λιώσει σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας.
3 Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αβγά, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρίσει. Προσθέτουμε με κουτάλι τη λειωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
4 Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και τον καφέ και τα προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε στο μίγμα τα κομματάκια του αχλαδιού και ανακατεύουμε.
5 Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή φόρμα τετράγωνη και αφήνουμε να ψηθεί για 30'.
6 Το αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος