Brownies σοκολάτας με πορτοκάλι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

65΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια

200 γρ. μαύρη σοκολάτα, τεμαχισμένη

1 μεγάλο πορτοκάλι, ξύσμα

4 μεγάλα αβγά

350 γρ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. σκόνη κακάο

100 γρ. μαύρη σοκολάτα με πορτοκάλι, τεμαχισμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Στρώνουμε ένα ταψάκι 24x20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
3 Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη μαύρη σοκολάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη καεί η σοκολάτα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
4 Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να διπλασιαστεί.
5 Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στο κρύο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
6 Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη μαύρη σοκολάτα με πορτοκάλι.
7 Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
8 Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψάκι και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος