01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Στρώνουμε ένα ταψάκι 24x20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. |
3 | Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη μαύρη σοκολάτα, το ξύσμα πορτοκαλιού και λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη καεί η σοκολάτα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. |
4 | Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να διπλασιαστεί. |
5 | Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στο κρύο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. |
6 | Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη μαύρη σοκολάτα με πορτοκάλι. |
7 | Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. |
8 | Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψάκι και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. |