Brownies

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

16

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Υλικά ζύμης:

½ κούπα βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη

2 αυγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/3 κούπας κακάο (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)

½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

 

Υλικά επικάλυψης  (γλάσο):

3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3 κ.σ. κακάο (χωρίς προσθήκη ζάχαρης)

1 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κούπα ζάχαρη άχνη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Βήμα 1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Στην συνέχεια βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 20cm.
Βήμα 2 Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσοχή, το βούτυρο να μη κάψει αλλά να λιώσει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομοιοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3 Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι , το αλάτι και το μπέικιν παούντερ και ανακατεύουμε με τη χρήση ενός μίξερ.
Βήμα 4 Απλώνουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε την ζύμη στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Για την επικάλυψη Σε ένα μπολ προσθέστε όλα τα υλικά της επικάλυψης και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν λεία και να ομοιογενοποιηθούν. Ρίχνουμε την επικάλυψη στα brownies ενώ είναι ακόμα ζεστά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος