Μπέργκερ γαλοπούλας με σάλτσα φέτας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 1/4 κιλά κιμά άπαχης γαλοπούλας

3/4 φλ. γιαούρτι 2%

1/3 φλ. φέτα, τριμμένη

1 αγγούρι, τριμμένο

2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

Αλάτι

Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 ψωμάκια για μπέργκερ

φύλλα μαρούλι

ντομάτα σε φέτες

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη φέτα, το αγγούρι, το δυόσμο, το μισό του σκόρδου, 1 κ.σ. νερό, 1/2 κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρουμε.
2 Ανακατεύουμε τη γαλοπούλα, το υπόλοιπο σκόρδο, 1 κ.γ. αλάτι και λίγο πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ. Πλάθουμε 4 μπιφτέκια.
3 Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
4 Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, 4 έως 5 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο.
5 Απλώνουμε τα φύλλα μαρουλιού στα ψωμάκια, προσθέτουμε το μπιφτέκι, τη σάλτσα φέτας, την ντομάτα και καλύπτουμε με το ψωμάκι και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος