Burger με σάλτσα pina colada στο Philips Airfryer XL Connected HD9280

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπιφτέκια:

1 κιλό κιμάς, μοσχάρι

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 αυγό

2 σκ. σκόρδο, πολτοποιημένες

100 γρ. φρυγανιά

80 ml. γάλα

1 κ.γ. κάρυ

1 κ.γ. κύμινο

2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

 

Σάλτσα pina colada:

200 γρ. γιαούρτι

200 γρ. κρέμα καρύδας

100 γρ. καρύδα, τριμμένη

200 γρ. ανανάς, κομμένος σε μικρά κυβάκια

100 ml. βότκα

 

Για τη σύνθεση:

8 ψωμάκια για burger

8 φέτες ανανά

8 φέτες τυρί τσένταρ

μαρούλι ψιλοκομμένο, για συνοδευτικό

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα μπιφτέκια: Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, τη φρυγανιά, το γάλα, το σκόρδο, το κάρυ, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και πλάθουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Χωρίζουμε το κιμά σε 8 ίσα κομμάτια και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο Airfryer για 12' στους 180°C. Όταν ετοιμαστούν τα μπιφτέκια μας τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα σκεπάζουμε για να μη στεγνώσουν.
Για τη σάλτσα pina colada: Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε το γιαούρτι, τη κρέμα καρύδας, τη καρύδα, τον ανανά, τη βότκα, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά. Αφήνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30λεπτά
Για τη σύνθεση: Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο σε σκόνη. Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια μας στη μέση, αλείφουμε με βούτυρο και τοποθετούμε στο Airfryer για 3' στους 180°C.
Τοποθετούμε 1 κ.σ. σάλτσα pina colada στη βάση από κάθε ψωμάκι. Τοποθετούμε ένα μπιφτέκι επάνω στη σάλτσα. Από πάνω τοποθετούμε μια φέτα ανανά και μια φέτα τυρί τσένταρ. Κλείνουμε το ψωμάκι και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαρούλι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος