Cake pops σοκολάτας με βουτυρόκρεμα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

20

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ. σκόνη κακάο

140 γρ. ζάχαρη άχνη

40 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο, μαλακωμένο

αλάτι

1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

120 ml γάλα πλήρες

1 αβγό

1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για τη βουτυρόκρεμα:

125 γρ. βούτυρο Lurpak ανάλατο, μαλακωμένο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

300 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κ.γ. γάλα πλήρες

 

Για την επικάλυψη σοκολάτας:

200 γρ. μαύρη σοκολάτα

200 γρ. λευκή σοκολάτα

διακοσμητικά τρουφάκια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και βάζουμε στο ταψί για μάφιν 12 χάρτινες θήκες.
2 Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το βούτυρο και τα χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
3 Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα, το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει το μείγμα λείο.
4 Βάζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι στις χάρτινες θήκες και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Κρυώνουμε σε μια σχάρα και αφού κρυώσουν καλά τα τοποθετούμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα προκειμένου να σφίξουν.
5 Βγάζουμε τα κέικ από το ψυγείο και τα τρίβουμε σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να θυμίζουν ψίχουλα. Ανακατεύουμε με λίγη βουτυρόκρεμα (τρόπος παρασκευής παρακάτω) μέχρι να μπορεί το μείγμα να γίνει εύπλαστο. Πλάθουμε σε μπαλάκια το μείγμα και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να δέσουν.
Για την επικάλυψη σοκολάτας: Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας (τρόπος παρασκευής παρακάτω)Βουτάμε ένα ξυλάκι σε όποια λιωμένη σοκολάτα θέλουμε και μετά το σφηνώνουμε σε μια μπάλα κέικ.
7 Όταν τελειώσουμε με όλες τις μπάλες, βουτάμε κάθε ένα κέικ pop στη σοκολάτα για να καλύψουμε το μπαλάκι. Μπορούμε να τα αφήσουμε σκέτα ή να πασπαλίσουμε με τρουφάκια για διακόσμηση. Αφήνουμε να δέσουν και σερβίρουμε.
Για τη βουτυρόκρεμα: Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα. Κατόπιν, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη λίγη-λίγη, χτυπώντας παράλληλα. Προσθέτουμε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
Για την επικάλυψη σοκολάτας: Λιώνουμε τη μαύρη και τη λευκή σοκολάτα σε διαφορετικά μπολ, βάζοντας τη στο φούρνο μικροκυμμάτων ή σε μπεν μαρί.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος