Χταπόδι κοκκινιστό

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χταπόδι, κομμένο σε κομμάτια

3/4 φλ. ελαιόλαδο

8 μικρά κρεμμύδια, σε φέτες

3 δαφνόφυλλα

2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες, Γκρέκα

1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι

Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα, καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να βγάλει τα υγρά του, για 10-15 λεπτά.
2 Βγάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 20-25 λεπτά.
3 Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και κατόπιν τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ελαφρά για 10 λεπτά.
4 Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το αλατοπίπερο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά προς μέτρια-χαμηλή, βάζουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει, για 25 λεπτά.
5 Εάν η σάλτσα είναι πολύ αραιή, τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το καπάκι.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος