Cheesecake brownies μαρμπέ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

16

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τα brownies:

½ κούπα βούτυρο αγελάδος ανάλατο, σε κομμάτια

60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

1 κούπα ζάχαρη

2 μεγάλα αβγά

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Για το cheesecake:

230 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακωμένο)

1/3 κούπας ζάχαρη

1 μεγάλος κρόκος αυγού

¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το μείγμα των brownies: Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στο μεσαίο ύψος και προθερμαίνουμε στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι.
Στο ίδιο μείγμα βάζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και βάζουμε το μείγμα στο ταψί.
Για το μείγμα για του cheesecake: Χτυπάμε μαζί τα υλικά για το cheesecake σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα για το cheesecake στο μείγμα των brownies και ανακατεύουμε με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα.
Ψήνουμε για περίπου 35' μέχρι να ανασηκωθούν ελαφρά οι γωνίες και να κάτσει το κέντρο. Τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Δημήτρης Σκαρμούτσος