Cheesecake γιαουρτιού-Ricotta

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

120΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. τυρί κρέμα

2 φλ. τυρί ρικότα

1 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη

2 φλ. γιαούρτι 5%, ΦΑΓΕ

1/2 φλ. βούτυρο, λιωμένο

1/4 φλ. κορν φλάουερ

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένα

μαρμελάδα της επιλογής μας, για το γαρνίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
2 Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ρικότα και τη ζάχαρη. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3 Σε ένα άλλο σκεύος προσθέτουμε το βούτυρο, το γιαούρτι, τα αυγά, το χυμό λεμονιού και χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
4 Προσθέτουμε το μίγμα των τυριών και στη συνέχεια σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και τη βανίλια. Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
5 Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα με αποσπόμενα πλαϊνά και προσθέτουμε το μίγμα που έχουμε ετοιμάσει.
6 Ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί σχεδόν το κέντρο, για περίπου 80-85 λεπτά.
7 Αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά να κρυώσει και με ένα μαχαίρι ξεκολάμε τα πλαϊνά χωρίς να αφαιρέσουμε τη φόρμα. Αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα ακόμη. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το cheesecake μας στο ψυγείο και το αφήνουμε όλη τη νύχτα.
8 Γαρνίρουμε όποια μαρμελάδα μας αρέσει και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος