02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη βάση: | Τρίβουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Πιέζουμε με μια σπάτουλα. |
Βάζουμε το μπισκότο στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C. | |
Για τη κρέμα του cheesecake: | Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το γιαούρτι. Χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. |
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά με τη μαρίζ. | |
Τοποθετούμε τη κρέμα στη βάση και ψήνουμε για 130°C βαθμούς για μισή ώρα, και στους 150°C για άλλη μισή ώρα, στον αέρα. | |
Για τη καραμέλα: | Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη, 5 κ.σ. γαλλικό καφέ και το μέλι. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. |
Σε ένα άλλο μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος στη καραμέλα που έχουμε ετοιμάσει και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη. | |
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκοτάτα και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά ώστε η σοκολάτα που προσθέσαμε και έλιωσε να αναμειχθεί με τη καραμέλα. | |
Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε η καφετιέρα 5000 Series HD5120/00 της σειράς Eco Conscious Edition. |