Cheesecake με αλατισμένη καραμέλα, σοκολάτα και γαλλικό καφέ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

95΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

  • 400 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 170 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη κρέμα του cheesecake:

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 300 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη

Για τη καραμέλα:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 5 κ.σ. γαλλικός καφές
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. αλάτι, χονδρό
  • 100 γρ. σοκολάτα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη βάση: Τρίβουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Πιέζουμε με μια σπάτουλα.
Βάζουμε το μπισκότο στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C.
Για τη κρέμα του cheesecake: Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το γιαούρτι. Χτυπάμε με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ξανά με τη μαρίζ.
Τοποθετούμε τη κρέμα στη βάση και ψήνουμε για 130°C βαθμούς για μισή ώρα, και στους 150°C για άλλη μισή ώρα, στον αέρα.
Για τη καραμέλα: Σε ένα μεσαίο κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη, 5 κ.σ. γαλλικό καφέ και το μέλι. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Σε ένα άλλο μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος στη καραμέλα που έχουμε ετοιμάσει και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκοτάτα και το αλάτι. Ανακατεύουμε απαλά ώστε η σοκολάτα που προσθέσαμε και έλιωσε να αναμειχθεί με τη καραμέλα.
Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε η καφετιέρα 5000 Series HD5120/00 της σειράς Eco Conscious Edition.
Δημήτρης Σκαρμούτσος