01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μίγμα σε φόρμα με έλασμα, που την έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος και πιέζουμε καλά. |
2 | Χοντροκόβουμε τα αχλάδια τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το νερό. Βάζουμε στη φωτιά να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται ξανθή καραμέλα. Βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ξύλινη σπάτουλα για να σπάσει το μείγμα |
3 | Για την κρέμα μαύρης σοκολάτας, χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα και όταν μισοκρυώσει, την ανακατεύουμε στο μείγμα με το τυρί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τη λευκή σοκολάτα, που δεν έχει ζάχαρη. |
4 | Στρώνουμε στη φόρμα την μία κρέμα και σκορπάμε μερικά αχλάδια. Ύστερα στρώνουμε από πάνω την άλλη κρέμα, σκορπάμε πάλι λίγα αχλάδια και επαναλαμβάνουμε, ώστε να γίνουν τέσσερα στρώματα (μπορούμε να κάνουμε και μόνο δύο). |
5 | Ισιώνουμε την επιφάνεια με μαχαίρι και καλύπτουμε με καραμελωμένα αχλάδια, κρατώντας μερικά για τα πλαϊνά. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες. Όταν παγώσει καλά σερβίρουμε. |