Cheesecake με μαρμελάδα μύρτιλο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 ½ κουτί μπισκότα πτι μπερ

250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 κ.γ. κανέλα

 

Για την σαντιγί:

250 γρ. κρέμα γάλακτος

125γρ. άχνη ζάχαρη

 

Για την κρέμα:

250 γρ. σαντιγί (που έχουμε φτιάξει εμείς)

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί cream cheese

1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κ.σ. γάλα εβαπορέ

1 βαζάκι μαρμελάδα μύρτιλο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και την κανέλα.
2 Σε μια φόρμα για τάρτα με διάμετρο 30εκ στρώνουμε το μίγμα από τα μπισκότα πιέζοντας πολύ καλά για να καλύψει όλη την επιφάνεια.
3 Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος για να φτιάξουμε την σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το cream cheese, το γιαούρτι και το γάλα εβαπορέ.
4 Όταν το μείγμα σφίξει αρκετά, το απλώνουμε στην φόρμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το cheesecake στην συντήρηση για περίπου 30 λεπτά.
5 Όταν κρυώσει καλά στρώνουμε στην επιφάνεια τη μαρμελάδα μύρτιλο και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος