01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. |
2 | Βάζουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα σε μια σακούλα τροφίμων και τα σπάμε με τη βοήθεια ενός πλάστη. Μεταφέρουμε τα θρυμματισμένο μπισκότα και αμύγδαλα σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. |
3 | Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα 23εκ. και πιέζουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο στρώμα στη βάση της φόρμας. Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή. |
4 | Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το γιαούρτι, το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά, ένα τη φορά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μέλι, κρατώντας στην άκρη περίπου 3 κ.σ. μέλι, και ανακατεύουμε. |
5 | Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου-αμύγδαλου, καλύπτουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει. |
6 | Γαρνίρουμε με αμύγδαλα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι και σερβίρουμε. |