Cheesecake με μέλι και γιαούρτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

85΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. μπισκότα τύπου digestive

85 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ψημένο + επιπλέον για γαρνιτούρα

85 γρ. βούτυρο, λιωμένο

250 ml γιαούρτι

750 γρ. μασκαρπόνε

2 αβγά

1 λεμόνι, ξύσμα

1 πορτοκάλι, ξύσμα

250 ml μέλι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
2 Βάζουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα σε μια σακούλα τροφίμων και τα σπάμε με τη βοήθεια ενός πλάστη. Μεταφέρουμε τα θρυμματισμένο μπισκότα και αμύγδαλα σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
3 Ρίχνουμε το μείγμα σε μία φόρμα 23εκ. και πιέζουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο στρώμα στη βάση της φόρμας. Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανή.
4 Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το γιαούρτι, το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά, ένα τη φορά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μέλι, κρατώντας στην άκρη περίπου 3 κ.σ. μέλι, και ανακατεύουμε.
5 Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου-αμύγδαλου, καλύπτουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.
6 Γαρνίρουμε με αμύγδαλα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος