01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε 1/4 κούπα ζάχαρη, 1 κ.σ. μαργαρίνη και 1 κ.σ. ασπράδι αβγού σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε. |
2 | Βουτυρώνουμε καλά ένα σκεύος για cheesecake και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο και στα πλαϊνά του σκεύους. Ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα. |
3 | Σε σκεύος για μπεν μαρί βάζουμε 29 γρ. ημίγλυκης σοκολάτας και 3 κ.σ. σκούρο ρούμι. Ζεσταίνουμε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σιρόπι σοκολάτας και ανακατεύουμε. |
4 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. Βάζουμε το τυρί σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε 1 κούπα ζάχαρη, 2 κ.σ. κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάμε. |
5 | Προσθέτουμε και το μείγμα με το ρούμι και χτυπάμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τα αβγά, 1 τη φορά, χτυπώντας κάθε φορά. |
6 | Βάζουμε το μείγμα του τυριού στο σκεύος για cheesecake και ψήνουμε στους 150°C για 40 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, 1 κ.σ. ζάχαρη και 2 κ.γ. κακάο και ανακατεύουμε καλά. |
7 | Σβήνουμε το φούρνο, βγάζουμε το cheesecake και απλώνουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος στην επιφάνεια. Το ξαναβάζουμε στο σβηστό φούρνο και το αφήνουμε, με κλειστή πόρτα, για 45 λεπτά. |
8 | Το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον. |
9 | Γαρνίρουμε με μπούκλες σοκολάτας και σερβίρουμε. |