Cheesecake με τριπλή σοκολάτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

100΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

¼  κούπα ζάχαρη

1 κ.σ. μαργαρίνη

1 κ.σ. ασπράδι αβγού

1 1/3 κούπας σοκολατένια μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα (περίπου 16 μπισκότα – αν δεν βρούμε σοκολατένια, βάζουμε τα κανονικά)

3 κ.σ. σκούρο ρούμι

29 γρ. ημίγλυκης σοκολάτας (3 τετράγωνα )

¼ κούπας σιρόπι σοκολάτας

60 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κούπα ζάχαρη

2 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

¼  κ.γ. αλάτι

2 αβγά

½ κούπα κρέμα γάλακτος με μειωμένα λιπαρά

1 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.γ. κακάο χωρίς ζάχαρη

μπούκλες σοκολάτας (προαιρετικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βάζουμε 1/4 κούπα ζάχαρη, 1 κ.σ. μαργαρίνη και 1 κ.σ. ασπράδι αβγού σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
2 Βουτυρώνουμε καλά ένα σκεύος για cheesecake και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο και στα πλαϊνά του σκεύους. Ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.
3 Σε σκεύος για μπεν μαρί βάζουμε 29 γρ. ημίγλυκης σοκολάτας και 3 κ.σ. σκούρο ρούμι. Ζεσταίνουμε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύοντας συχνά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το σιρόπι σοκολάτας και ανακατεύουμε.
4 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. Βάζουμε το τυρί σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε 1 κούπα ζάχαρη, 2 κ.σ. κακάο, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάμε.
5 Προσθέτουμε και το μείγμα με το ρούμι και χτυπάμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε τα αβγά, 1 τη φορά, χτυπώντας κάθε φορά.
6 Βάζουμε το μείγμα του τυριού στο σκεύος για cheesecake και ψήνουμε στους 150°C για 40 λεπτά. Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, 1 κ.σ. ζάχαρη και 2 κ.γ. κακάο και ανακατεύουμε καλά.
7 Σβήνουμε το φούρνο, βγάζουμε το cheesecake και απλώνουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος στην επιφάνεια. Το ξαναβάζουμε στο σβηστό φούρνο και το αφήνουμε, με κλειστή πόρτα, για 45 λεπτά.
8 Το αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον.
9 Γαρνίρουμε με μπούκλες σοκολάτας και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος