Τσίζκεϊκ με βάση από κανταΐφι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

95΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

400 γρ. φύλλο κανταΐφι

150 γρ. βούτυρο

300 γρ. ζάχαρη

200 ml νερό

Για την κρέμα τυριού:

400 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. ανθότυρο

100 γρ. ζάχαρη άχνη

150 γρ. κρέμα γάλακτος, Fage

γλυκό του κουταλιού της επιλογής μας, για το σερβίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
Για τη βάση: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε μεσαία φωτιά.
Παράλληλα, με τα χέρια μας χτενίζουμε το κανταΐφι μέχρι να χωριστούν οι ίνες του και να γίνει αφράτο. Το περιχύνουμε με το μισό βούτυρο και το αφήνουμε να τραβήξει.
Μεταφέρουμε το κανταΐφι σε μια βάση για κέικ με αποσπώμενα πλαϊνά και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Βάζουμε το φύλλο μας στο φούρνο και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 20 λεπτά.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς και να γίνει σιρόπι.
Βγάζουμε το καταΐφι από το φούρνο και το σιροπιάζουμε αμέσως. Πρέπει και το σιρόπι και το καταΐφι μας να είναι ζεστά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη κρέμα: Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το τυρί, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφήνουμε τη κρέμα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Αδειάζουμε τη κρέμα που έχουμε ετοιμάσει πάνω από το κρύο καταΐφι, ισιώνουμε με σπάτουλα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος