02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Βήματα | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. |
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό κατά 2-3 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο βρασμού, καθώς θα μαγειρευτούν και αργότερα. | |
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά. | |
Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. | |
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα με σκόρδο και χορταρικά, το γάλα, το μπρόκολο και τον αρακά. | |
Ζεσταίνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα τα υλικά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να αποψυχθούν τα λαχανικά. | |
Προσθέτουμε και τον τόνο. | |
Συμπληρώνουμε τις χυλοπίτες στη σάλτσα τόνου και λαχανικών και ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά. | |
Μεταφέρουμε τις χυλοπίτες με τη σάλτσα τόνου και λαχανικών σε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε το μείγμα στο σκεύος. | |
Πασπαλίζουμε με τη τριμμένη γραβιέρα και ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. | |
Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε. |