Χειμωνιάτικη σαλάτα με αχλάδι και μπλε τυρί

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 σαλάτα πανδαισία, Φρεσκούλης

1 ½ κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου

κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. σκόρδο, σε σκόνη

χυμό από 1/2 λεμόνι

κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

6 λαχανάκια Βρυξελών, βρασμένα

φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ½ κ.σ. μηλόξιδο

κ.σ. μέλι

κ.σ. μουστάρδα

αχλάδι, κομμένο σε φέτες

3 μανταρίνια, ξεφλουδισμένες και κομμένες

½ φλ. σπόροι ροδιού

¾ φλιτζάνι καρύδια

½ φλ. θρυμματισμένο μπλε τυρί

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το κοτόπουλο, 2 από τις κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο, 1 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι.
Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το κοτόπουλο μας να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σε ένα σχαροτήγανο προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφού στραγγίξουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μέλι, το μηλόξιδο και τη μουστάρδα. Χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
Σε ένα μεγάλο σκεύος για σαλάτα προσθέτουμε τη σαλάτα πανδαισία, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα κρεμμυδάκια. Καρικεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε φέτες, τις φέτες αχλάδι, το μανταρίνια, το ρόδι, τα καρύδια και μπλε τυρί.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος