Χοιρινές μπουκιές με καρότο και κρεμμύδι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

750 γρ. χοιρινή σπάλα, κομμένη σε μικρές μπουκίτσες

½ φλ. λευκό κρασί

3 φλ. ζωμό λαχανικών

1 φρέσκια ντομάτα, ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. πάπρικα

αλάτι, κατα βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

500 γρ. καρότο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

250 γρ. κυδώνια, κομμένο σε κύβους

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Li-O-Chang

¼ ματσάκι μαϊντανό

1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
2 Προσθέτουμε το κρέας και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές.
3 Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τα καρότα, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας και να μαλακώσουν τα καρότα.
4 Ρίχνουμε την ντομάτα, την πιπεριά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3 λεπτά.
5 Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος