Χοιρινά σουβλάκια πικάντικα με πορτοκάλι και μαύρη μπύρα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινά, σε κομμάτια

2 πιπεριές, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

1 μαύρη μπύρα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 πορτοκάλι, τον χυμό τους

1 κ.σ δενδρολίβανο ξερό

1 κ.σ ρίγανη ξερή

2 κ.σ. μέλι

1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά

1 κ. γλ. μπούκοβο

3 κ.σ μουστάρδα

1 κ.σ. Tabasco, Green Jalapenos Sause

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος. Προσθέτουμε τη μπύρα, το σκόρδο, το χυμό του πορτοκαλιού, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη, το μέλι, τη πάπρικα, το μπούκοβο, τη μουστάρδα, το Tabasco, το αλάτι και το πιπέρι.
2 Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
3 Προθερμαίνουμε ένα σχαροτήγανο. Βρέχουμε τα ξύλινα σουβλάκια και περνάμε εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας και πιπεριά.
4 Προσθέτουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και ψήνουμε τα σουβλάκια μας. Σερβίρουμε ζεστά.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος