Χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. χοιρινό φιλέτο

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. δεντρολίβανο, αποξηραμένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

250 γρ. μανιτάρια λευκά, τεμαχισμένα

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

300 ml ζωμός λαχανικών

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Li-O-Chang

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος, κομμένα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες 1-1,5 εκ.
2 Σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα φαγητού βάζουμε το αλεύρι και το δεντρολίβανο, προσθέτουμε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και το χοιρινό και ανακινούμε τη σακούλα, μέχρι το κρέας να επικαλυφθεί καλά.
3 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
4 Προσθέτουμε το χοιρινό και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει κι από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι.
5 Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ψήνουμε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
6 Πασπαλίζουμε με το σκόρδο και επιστρέφουμε το χοιρινό στο τηγάνι μαζί με όσο αλεύρι έχει μείνει στη σακούλα. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε και βράζουμε.
7 Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 περίπου λεπτά ή μέχρις ότου να μαγειρευτεί το κρέας.
8 Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε το κρέας με τα μανιτάρια.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος